Μύδια με άσπρη σάλτσα

Υλικά
  • 1 άκοπη φρατζόλα ψωμί για τόστ
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κουτί τυρί κρέμα
  • 2 κουταλιές φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός
  • Βιτάμ Culinesse
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • Αλάτι
  • 1 κουταλάκι χυμός λεμονιού
  • 2 κιλά μύδια
Εκτέλεση
  1. Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί. Αν το ψωμί είναι μαλακό, το βάζουμε στην κατάψυξη, για να μπορέσουμε να το κόψουμε. Κόβουμε φέτες πάχους 4 εκατοστών. Χαράζουμε ένα τετράγωνο πάνω σε κάθε φέτα, αφήνοντας 5 χιλιοστά περίπου από τις άκρες και 5 χιλιοστά από τη βάση. Αφαιρούμε προσεκτικά την ψίχα από κάθε τετράγωνο.
  2. Αλείφουμε τις βάσεις που δημιουργήθηκαν με τo Βιτάμ. Τις ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 170°C, ώσπου να γίνουν τραγανιστές. Τις γυρίζουμε να ψηθούν παντού ομοιόμορφα.
  3. Καθαρίζουμε τα κελύφη από τα μύδια, προσεκτικά, και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με το κρασί να βράσουν, ώσπου να ανοίξουν. Πετάμε όσα όστρακα δεν άνοιξαν. Μετράμε 2 φλιτζάνια τσαγιού ζουμί μυδιών και βγάζουμε τα μύδια από τα όστρακα.
  4. Λιώνουμε το τυρί κρέμα, ανακατεύοντάς το με το ζουμί των μυδιών. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε τη σάλτσα σε σιγανή φωτιά, ώσπου να αρχίσει να πήζει. Προσθέτουμε τα μύδια και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
  5. Τη στιγμή του σερβιρίσματος, γεμίζουμε τις ψημένες βάσεις με τα μύδια και τη σάλτσα τους και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό. Σερβίρουμε αμέσως.
2018-07-27T07:56:40+00:00