use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Μωσαϊκό

Δες συνταγή για το κλασικό μωσαϊκό με Βιτάμ. Στα γλυκά και τα φαγητά βάζουμε φυτικό Βιτάμ. Δες εδώ εύκολες συνταγές μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής, με τα καλύτερα υλικά
  • 2 ώρες 25 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας2 ώρες 15 λεπτά
  • Μερίδες10
recipe image Μωσαϊκό

Υλικά

  • 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 500 γραμμάρια μπισκότα τύπου Digestive
  • 4 κουταλιές του γλυκού σκόνη κακάο
  • 2 αυγά
  • 300 γραμμάρια ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης ή καρύδια ψιλοκομμένα

      Εκτέλεση

      1. Λιώνουμε το Βιτάμ και τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα για 5-10 λεπτά.
      2. Απομακρύνουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
      3. Μόλις το μείγμα κρυώσει λίγο, προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε ξανα.
      4. Τέλος, σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με τους ξηρούς καρπούς.
      5. Καλύπτουμε με μεμβράνη μία φόρμα. Ρίχνουμε το μείγμα επάνω στη μεμβράνη. Τυλίγουμε το μείγμα σε ρολό. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να δέσει. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και το σερβίρουμε παγωμένο, κομμένο σε φέτες.