Μωσαϊκό

Υλικά
  • 500 γραμμάρια μπισκότα τύπου Digestive
  • 4 κουταλιές του γλυκού σκόνη κακάο
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 2 αυγά
  • 300 γραμμάρια ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης ή καρύδια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
  1. Λιώνουμε το Βιτάμ και τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα για 5-10 λεπτά.
  2. Απομακρύνουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
  3. Μόλις το μείγμα κρυώσει λίγο, προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε ξανα.
  4. Τέλος, σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με τους ξηρούς καρπούς.
  5. Καλύπτουμε με μεμβράνη μία φόρμα. Ρίχνουμε το μείγμα επάνω στη μεμβράνη. Τυλίγουμε το μείγμα σε ρολό. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να δέσει. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και το σερβίρουμε παγωμένο, κομμένο σε φέτες.
2018-07-10T11:35:32+00:00