Muffins με κομματάκια σοκολάτας

Υλικά
  • 2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 ποτήρι δάκρυα κουβερτούρας
  • 1 1/4 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ποτήρι Βιτάμ κλασικό
  • 6 αυγά
  • 2 κουταλάκια μπέικινγκ πάουντερ
  • Φορμάκια για muffins
  • Αλεύρι για το αλεύρωμα
  • Βιτάμ κλασικό (για το άλειμμα)
  • Ξύσμα κουβερτούρας
Εκτέλεση
  1. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ και χτυπάμε στο μπολ του μίξερ το Βιτάμ με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν. Εκεί, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτοντας σιγά-σιγά το μείγμα με το αλεύρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να απορροφηθεί.
  3. Βγάζουμε το μπολ από το μίξερ, προσθέτουμε τα δάκρυα σοκολάτας και τα ανακατεύουμε, για να πάνε παντού.
  4. Αλείφουμε τα φορμάκια με Bιτάμ, τα αλευρώνουμε και τινάζουμε το περιττό αλεύρι. Τώρα, τα φορμάκια είναι έτοιμα να γεμίσουν κατά τα 3/4 με το μείγμα και να μπουν για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
  5. Εφόσον έχουν ψηθεί, βγάζουμε τα muffins από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, για να τα ξεφορμάρουμε, και σερβίρουμε, γαρνίροντας με ξύσμα σοκολάτας.
2018-07-10T11:17:55+00:00