Μπισκότα χιονανθρωπάκια

Υλικά
  • 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 300 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλιά σούπας γάλα
  • 1 κουταλιά σούπας διάφορα μπαχαρικά σε σκόνη (τζίντζερ, κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο)
  • 500 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 3 ασπράδια αυγών
  • 2 σταγόνες χυμός λεμονιού
  • Γαλάζια τρούφα
  • Μπλέ και λευκά καραμελάκια ή βρώσιμες χιονονιφάδες
  • Λίγη λιωμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το Βιτάμ με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 10 λεπτά περίπου, να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε το αυγό, το γάλα και, στη συνέχεια, λίγο-λίγο το αλεύρι, κοσκινισμένο και ανακατεμένο με τα μπαχαρικά.
  3. Σταματάμε το μίξερ, πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» στο ψυγείο για 1 ώρα.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό πάγκο και κόβουμε με στρογγυλό κουπ-πατ. Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά, πριν τα διακοσμήσουμε.
  5. Χτυπάμε με το σύρμα του μίξερ τα ασπράδια με την άχνη αρκετή ώρα, μέχρι να φουσκώσουν και να σφίξουν.
  6. Βουτάμε ένα-ένα τα μπισκότα από τη μία πλευρά στο γλάσο και τα αφήνουμε σε σχάρα. Πριν στεγνώσει καλά το γλάσο, διακοσμούμε με την τρούφα, κάνοντας μαλλάκια, τα καραμελάκια για μύτη και τη λιωμένη σοκολάτα για μάτια και στόμα.
2018-07-27T13:51:50+00:00