Μπιφτέκια γαλοπούλας

Υλικά
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 1 μελιτζάνα φλάσκα τριμμένη και ξεφλουδισμένη
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη (προαιρετικά)
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλιά Βιτάμ soft
  • 1/2 κιλό κιμάς γαλοπούλας
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
  • Βιτάμ Culinesse για το τηγάνισμα
  • Χυμός λεμονιού από 1 λεμόνι
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τα λαχανικά και τα σοτάρουμε με το Βιτάμ σε μέτρια προς σιγανή φωτιά, ώσπου να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους.
  2. Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα βάζουμε σε μπολ με τον κιμά, το αυγό, τη φρυγανιά, το τυρί και τον άνηθο. Ζυμώνουμε το μείγμα, ώσπου να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Βάζουμε το μπολ, σκεπασμένο με μεμβράνη, στο ψυγείο για 10 λεπτά. Πλάθουμε τον κιμά σε μπιφτέκια.li>
  3. Ζεσταίνουμε το Βιτάμ Culinesse σε αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι. Τηγανίζουμε εκεί τα μπιφτέκια σε μέτρια φωτιά. Όταν ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε εκεί τα μπιφτέκια για 5 λεπτά περίπου. Τα σερβίρουμε μαζί με πατάτες τηγανιτές, σαλάτα ή τα βάζουμε σε ψωμάκι, αλειμμένο με λίγο Βιτάμ, και σερβίρουμε.
2018-07-25T12:46:27+00:00