Μπιφτέκια με τυρί

Υλικά
  • 2 αυγά
  • 150 γραμμάρια πολύ ψιλοκομμένο τυρί γραβιέρα
  • 200 γραμμάρια τυρί Ολλανδίας ή έμμενταλ
  • 150 γραμμάρια καλά ψιλοκομμένο ζαμπόν
  • 1 κιλό κιμάς
  • Ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 150 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλάκια ρίγανη
  • 150 γραμμάρια καλά ψιλοκομμένο σαλάμι
  • 2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
  • 250 γραμμάρια μουσκεμένη ψίχα ψωμιού
  • 3 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 2 κουταλάκια μείγμα μυρωδικών Αromat ή μείγμα μπαχαρικών
Εκτέλεση
  1. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το Βιτάμ Culinesse και, μόλις μαραθεί, το βάζουμρ σε μια λεκάνη μαζί με τον κιμά, το σαλάμι, το ζαμπόν, τη γραβιέρα, το σκόρδο, τα αυγά (χτυπημένα), το μαϊντανό, τη ρίγανη, το ψωμί, το μείγμα μυρωδικών ή μπαχαρικών και το πιπέρι.
  2. Δουλεύουμε πολύ καλά τον κιμά, ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά, και πλάθουμε στρογγυλά μπιφτέκια.
  3. Τηγανίζουμε καλά τα μπιφτέκια και από τις δύο πλευρές σε καυτό Bιτάμ Culinesse.
  4. Στη συνέχεια, βάζουμε από μία λεπτή φέτα τυρί Ολλανδίας ή έμμενταλ επάνω σε κάθε μπιφτέκι και βάζουμε τα μπιφτέκια με τυρί για 5 λεπτά στο grill.
  5. Tο τυρί θα λιώσει και εμείς θα μπορέσουμε να σερβίρουμε τα μπιφτέκια μαζί με ψιλοκομμένες τηγανιτές πατάτες, που θα βρέξουμε με χυμό λεμονιού.
2018-06-15T10:08:04+00:00