Μπανανόψωμο

Υλικά
  • 130 γραμμάρια Βιτάμ soft
  • 180 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • 350 γραμμάρια λιωμένες, ώριμες μπανάνες
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουταλάκι αλεσμένη κανέλα
  • 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι μπέικινγκ πάουντερ
  • 3/4 του κουταλιού μαγειρική σόδα
  • 3 κουταλιές ζεστό γάλα
Εκτέλεση
  1. Αλείφουμε με το Βιτάμ μία μακρόστενη φόρμα κέικ. Χτυπάμε το Βιτάμ με τη ζάχαρη, ώσπου να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τις μπανάνες, τα αυγά, τη βανίλια, την κανέλα και μία πρέζα αλάτι και χτυπάμε το μείγμα καλά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικινγκ πάουντερ και το προσθέτουμε στο μείγμα. Αναμειγνύουμε τη σόδα με το γάλα και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά.
  2. Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C για 50 λεπτά περίπου, ώσπου το ψωμί να κάνει κρούστα στην επιφάνεια και η μύτη του μαχαιριού να βγαίνει καθαρή. Το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα, για να κρυώσει.
  3. Το σερβίρουμε ζεστό ή κρύο, σκέτο ή φρυγανισμένο και αλειμμένο με Βιτάμ, προσθέτοντας μικρά κομμάτια μπανάνας ή με την αγαπημένη μας μαρμελάδα. Ιδανικό για ένα υγιεινό πρωινό ή κολατσιό.
2018-07-23T14:32:40+00:00