Μπακλαβαδάκια

Υλικά
  • 300 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό σε πλακάκι
  • 500 γραμμάρια φύλλο κρούστας
  • 500 γραμμάρια καρυδόψιχα
  • 500 γραμμάρια φιστίκι τριμμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 κοφτή κουταλιά της σούπας κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
  • 300 ml ελαιόλαδο
    Υλικά για το σιρόπι
  • 600 γραμμάρια ζάχαρη
  • 500 γραμμάρια νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 λεμονόφλουδα
Εκτέλεση
  1. Λιώνουμε το 1/4 του Βιτάμ σε ένα κατσαρολάκι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.
  2. Σε ενα μπολ ανακατεύουμε το καρύδι, το φιστίκι, τη φρυγανιά, τη ζάχαρη, το γαρύφαλλο και την κανέλα.
  3. Απλώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο μας, το αλείφουμε με Βιτάμ και τοποθετούμε στην άκρη 3-4 κουταλιές από το μείγμα, τυλίγουμε σε ρολό και το τοποθετούμε σε ταψί.
  4. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα και τα υλικά. Έπειτα, με ένα κοφτερό μαχαιράκι κόβουμε τα ρολά σε μικρά μπακλαβαδάκια. Ζεσταίνουμε καλά το υπόλοιπο Βιτάμ και περιχύνουμε τα μπακλαβαδάκια.
  5. Ψήνουμε για 60 περίπου λεπτά στους 165°C στο χαμηλότερο ράφι και αφήνουμε το μπακλαβά να κρυώσει για 4-5 ώρες.
  6. Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας τα υλικά για 5 λεπτά. Με το καυτό σιρόπι σιροπιάζουμε τα μπακλαβαδάκια. Αφήνουμε 12 ώρες, για να απορροφήθει καλά το σιρόπι.
2018-07-10T14:08:00+00:00