Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Μπακλαβαδάκια
Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρες
Μερίδες30
Υλικά
Ingredients
300 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό σε πλακάκι
500 γραμμάρια φύλλο κρούστας
500 γραμμάρια καρυδόψιχα
500 γραμμάρια φιστίκι τριμμένο
1 κουταλιά της σούπας φρυγανιά τριμμένη
250 γραμμάρια ζάχαρη
1 κοφτή κουταλιά της σούπας κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
300 ml ελαιόλαδο
Υλικά για το σιρόπι
600 γραμμάρια ζάχαρη
500 γραμμάρια νερό
1 ξυλάκι κανέλα
1 λεμονόφλουδα
Εκτέλεση
Execution
Λιώνουμε το 1/4 του Βιτάμ σε ένα κατσαρολάκι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.
Σε ενα μπολ ανακατεύουμε το καρύδι, το φιστίκι, τη φρυγανιά, τη ζάχαρη, το γαρύφαλλο και την κανέλα.
Απλώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο μας, το αλείφουμε με Βιτάμ και τοποθετούμε στην άκρη 3-4 κουταλιές από το μείγμα, τυλίγουμε σε ρολό και το τοποθετούμε σε ταψί.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα και τα υλικά. Έπειτα, με ένα κοφτερό μαχαιράκι κόβουμε τα ρολά σε μικρά μπακλαβαδάκια. Ζεσταίνουμε καλά το υπόλοιπο Βιτάμ και περιχύνουμε τα μπακλαβαδάκια.
Ψήνουμε για 60 περίπου λεπτά στους 165°C στο χαμηλότερο ράφι και αφήνουμε το μπακλαβά να κρυώσει για 4-5 ώρες.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας τα υλικά για 5 λεπτά. Με το καυτό σιρόπι σιροπιάζουμε τα μπακλαβαδάκια. Αφήνουμε 12 ώρες, για να απορροφήθει καλά το σιρόπι.