Μουστοκούλουρα
Δες συνταγή για μουστοκούλουρα με Βιτάμ. Εύκολες, πεντανόστιμες παραδοσιακές ελληνικές αλλά και διεθνής συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, με φυτικό Βιτάμ
- Χρόνος Προετοιμασίας30 λεπτά
- Μερίδες20
Υλικά
- 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό λιωμένο
- 200 γραμμάρια πετιμέζι
- 250 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
- 220 γραμμάρια χυμός από φρέσκο πορτοκάλι
- 80 γραμμάρια κονιάκ
- 1 κουταλιά του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
- 1 κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κουταλιά του γλυκού αλεσμένη κανέλα
- 1 κουταλιά του γλυκού αλεσμένο γαρύφαλλο
- 1500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικινγκ πάουντερ.
- Σε μια βαθιά λεκάνη ρίχνουμε το λιωμένο Βιτάμ μαζί με το πετιμέζι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε, έως ότου λιώσει η ζάχαρη.
- Διαλύουμε μέσα στον χυμό του πορτοκαλιού τη σόδα και τη ρίχνουμε μέσα στη λεκάνη με το πετιμέζι. Προσθέτουμε το κονιάκ, την κανέλα και το γαρύφαλλο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Ρίχνουμε, κατά διαστήματα, το αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε ελαφρά, έως ότου γίνει ένα ομοιόμορφο ζυμάρι.
- Όταν η ζύμη είναι σφιχτή, αρχίζουμε να πλάθουμε τα μουστοκούλουρα σε σχήματα της αρεσκείας μας.
- Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, που έχουμε αλείψει με Βιτάμ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά.