Μοσχαράκι ραγού με καρότα

Υλικά
  • 700 γραμμάρια νουά (κομμένο σε κύβους 3 εκατοστών)
  • 3 κουταλιές Βιτάμ soft
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένο
  • 2 κλαράκια θρούμπι
  • 1 σφηνάκι ελαφρύ κόκκινο κρασί (προαιρετικά)
  • 1/2 ποτήρι Pummaro ντομάτα
  • 3 καρότα κομμένα σε κομμάτια 3 εκατοστών
Εκτέλεση
  1. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το Βιτάμ με μέτρια φωτιά. Προσθέτετουμε τους κύβους κρέατος και σοτάρουμε, ώσπου να ξανθύνουν.
  2. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμενα όλα μαζί, ώσπου να γίνουν διάφανα και να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το κρασί και, όταν εξατμιστεί, προσθέτουμε το θρούμπι, τις ντομάτες και 2 φλιτζάνια ζεστό νερό, για να πάρουν βράση. Ελαττώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 1 1/2 ώρα ή ώσπου να μαλακώσει το κρέας.
  3. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα καρότα, πασπαλισμένα με λίγο αλάτι. Μαγειρεύουμε με ξεσκέπαστη κατσαρόλα 1/2 ώρα ακόμη ή ώσπου να μαλακώσουν τα καρότα και να πετύχουμε μια παχύρευστη σάλτσα. Σερβίρουμε μαζί με πουρέ πατάτας.
2018-07-25T13:18:54+00:00