Μοσχαράκι γάλακτος με γλυκοπατάτες

Υλικά
  • 150 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 1 1/2 κιλό μοσχάρι από το ποντίκι (κομμένο σε κύβους)
  • 1 κιλό γλυκοπατάτες (κομμένες σε κύβους)
  • 300 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα (κομμένα στη μέση)
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 λίτρα νερό
  • 2 μερίδες «Σπιτικός» Ζωμός Βοδινού Knorr
  • 1 ποτήρι του κρασιού λευκός ξηρός οίνος
  • 1/2 ματσάκι φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4 σπόροι μπαχάρι
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα βαθύ σκεύος ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη Βιτάμ και ρίχνουμε το μοσχαράκι. Σοτάρουμε το κρέας, δίνοντας χρώμα σε όλες τις πλευρές του, για να κλείσουν οι πόροι και να μαγειρευτεί με τους ζωμούς του.
  2. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, και μαγειρεύουμε, έως ότου μαραθούν. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες και τα μανιτάρια, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και τα μπαχαρικά. Συμπληρώνουμε με το νερό και το ζωμό βοδινού, μέχρι να σκεπαστεί το περιεχόμενο της κατσαρόλας.
  3. Σιγοβράζουμε για 60 λεπτά, έως ότου ετοιμαστούν το κρέας και οι πατάτες, και δημιουργηθεί μια ελαφριά σάλτσα από το ζωμό του μοσχαριού.
2018-07-25T13:16:24+00:00