Μηλόπιτα με Βιτάμ ρόφημα Αμυγδάλου

Υλικά
  • 6 μήλα
  • 2 αυγά
  • 40 γραμμάρια ζάχαρη
  • 50 γραμμάρια σιτάλευρο ή ρυζάλευρο πλήρες
  • 100 ml Βιτάμ ρόφημα Αμυγδάλου
  • 10 γραμμάρια βούτυρο Βιτάμ κλασικό λιωμένο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
  2. Αναμειγνύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά, τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο Βιτάμ, το Βιτάμ ρόφημα Αμυγδάλου, το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι.
  3. Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε στα 4 και αφαιρούμε το κοτσάνι και τα κουκούτσια.
  4. Λεπτοκόβουμε τα μήλα με ένα μαχαίρι (ή με έναν κόφτη προσέχοντας τα δάχτυλά μας) και βάζουμε τις λεπτές φέτες μήλου μέσα στο μπολ με το μείγμα.
  5. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ, φροντίζοντας οι φέτες του μήλου να καλύπτονται καλά από τη ζύμη.
  6. Ρίχνουμε τη ζύμη σε μια στρογγυλή φόρμα των 20 εκατοστών περίπου, αλειμμένη με λάδι, διορθώνουμε και στρώνουμε τα μήλα μέσα στη ζύμη ώστε να είναι ομοιόμορφα και ψήνουμε για 30 λεπτά.
  7. Ξεφορμάρουμε το γλυκό και, όταν κρυώσει αρκετά, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
2018-07-31T13:47:31+00:00