Μιλφέιγ με κάστανα και μαρόν γλασέ

Υλικά
  • 150 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 1 μικρό ποτήρι Grand Marnier
  • 100 γραμμάρια σαντιγί
  • 1 φύλλο κατεψυγμένη σφολιάτα
  • 1/2 κιλό κάστανα
  • 1 αυγό
  • 150 γραμμάρια κοπανισμένα μαρόν γλασέ
  • 50 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη (και ένα κουταλάκι για τα φύλλα)
Εκτέλεση
  1. Βράζουμε τα κάστανα. Στο μεταξύ, αφήνουμε τη σφολιάτα να ξεπαγώσει. Χωρίζουμε το φύλλο σφολιάτας σε 3 ίσα, μακρόστενα κομμάτια. Πασπαλίζουμε τα κομμάτια σφολιάτας με τη ζάχαρη. Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα και τα ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου ή, ώσπου να πάρουν χρώμα, σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C.
  2. Καθαρίζουμε τα κάστανα και τα περνάμε από το μύλο των λαχανικών. Χτυπάμε σε μπόλ τα 150 γραμμάρια ζάχαρη με τα 150 γραμμάρια Βιτάμ. Ρίχνουμε, εξακολουθώντας το χτύπημα, τον κρόκο αυγού, τα 100 γραμμάρια Grand Marnier, σταδιακά, και τα 150 γραμμάρια τριμμένη  κουβερτούρα. Προσθέτουμε τα μαρόν γλασέ και τα 100 γραμμάρια σαντιγί και ανακατεύουμε.
  3. Απλώνουμε το 1/3 της κρέμας κάστανου στο 1 φύλλο σφολιάτας. Τοποθετούμε επάνω στην κρέμα το άλλο φύλλο. Απλώνουμε άλλο 1/3 κρέμας κάστανο και από πάνω τοποθετούμε το τελευταίο φύλλο και την υπόλοιπη κρέμα κάστανο. Διακοσμούμε με μαρόν γλασέ.
2018-07-27T13:46:51+00:00