Μελιτζανόπιτα

Υλικά
  • 1 κουταλάκι ψιλοκομμένος φρέσκος άνηθος
  • 2 αυγά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
  • 1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες (κομμένες σε κύβους)
  • 600 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
  • 150 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse
  • 2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
  • 400 γραμμάρια φύλλο κρούστας
  • 3 τριμμένα κρεμμύδια
  • 2 κουταλιές ρύζι Καρολίνα
  • 1 μέτρια ψιλοκομμένη ντομάτα ή 1/2 ποτήρι σπιτική ντομάτα Pummaro
  • 2 μερίδες «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών Knorr ή «Σπιτικός» Ζωμός Κοτόπουλου Knorr
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με τα 50 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse, προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τον κιμά, για να σοταριστούν και αυτά, και σβήνουμε με το κρασί.
  2. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τη ντομάτα, την κανέλα, τον άνηθο, το ρύζι και αλατοπίπερο. Έπειτα, προσθέτουμε το «Σπιτικό» Ζωμό Knorr και αφήνουμε την κατσαρόλα για άλλο 1 λεπτό στη φωτιά, πριν την αποσύρουμε.
  3. Χτυπάμε τα αυγά με την κεφαλογραβιέρα και την παρμεζάνα και τα ανακατεύουμε με το μείγμα της μελιτζάνας και του κιμά.
  4. Αλείφουμε ένα ταψί με λίγο από το υπόλοιπο Bιτάμ Culinesse, στρώνουμε μέσα τα μισά φύλλα (καλά αλειμμένα ένα-ένα με Bιτάμ Culinesse), από πάνω απλώνουμε τη γέμιση της μελιτζανόπιτας και, τέλος, τα υπόλοιπα φύλλα, αλειμμένα και αυτά με Bιτάμ Culinesse.
  5. Χαράζουμε τη μελιτζανόπιτα, τη ραντίζουμε με λίγο κρύο νερό και την ψήνουμε για 30-40 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C.
2018-08-01T14:24:10+00:00