Μπρουσκέτες με βασιλικό, ντομάτα και μοτσαρέλα

Υλικά
Υλικά για τις μπρουσκέτες
  • 4 φέτες μπαγκέτα της αρεσκείας σας
  • Bιτάμ με έλαιο βασιλικού και ελαιόλαδο (για το άλειμμά τους)
  • 4 φέτες φρέσκια μοτσαρέλα
Υλικά για το μείγμα της ντομάτας
  • 1 ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Ρίγανη, πιπέρι και αλάτι
Εκτέλεση
  1. Κόβουμε τις φέτες από τη μπαγκέτα της αρεσκείας μας και αλείφουμε με το Βιτάμ με έλαιο βασιλικού και ελαιόλαδο.
  2. Τοποθετούμε τις φέτες σε ένα ταψί και τις βάζουμε στο φούρνο ή στο γκριλ, μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρώμα και να γίνουν ελαφρά τραγανές στην επιφάνειά τους.
  3. Ρίχνουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, το σκόρδο, τη ρίγανη, το πιπέρι και το αλάτι μέσα σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε όλα μαζί, για να βγουν τα αρώματά τους.
  4. Μετά, βάζουμε μία ανάλογη ποσότητα από το μείγμα της ντομάτας επάνω σε κάθε φέτα ψωμιού.
  5. Τέλος, βάζουμε και τη μοτσαρέλα πάνω από τη ντομάτα και ξαναβάζουμε τις μπρουσκέτες μέσα στο φούρνο ή στο γκριλ, μέχρι να λιώσουν ελαφρά και να κάνουν μία κρούστα.
2018-07-25T11:00:40+00:00