Μανιταροκεφτέδες στο φούρνο

Υλικά
  • 1 κιλό φρέσκα μανιτάρια ή κονσέρβας
  • 350 γραμμάρια τριμμένο τυρί γκούντα
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse
  • 4 αυγά χτυπημένα
  • 150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 ποτήρι τριμμένη φρυγανιά
  • 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 150 ml φρέσκο γάλα
  • 1/2 κοφτή κουταλιά ρίγανη ή δυόσμο
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο ή ψιλοκομμένο
  • 1 μέτρια πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 μέτρια κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 μέτριο καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • Aλάτι
  • Aλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε 100 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse και τη μισή ποσότητα από τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και το τριμμένο καρότο.
  2. Τα σοτάρουμε ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί.
  3. Αφήνουμε να «τραβηχτούν» τα πολλά υγρά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
  4. Μαγειρεύουμε, μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα.
  5. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
  6. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέστετουμε το σκόρδο,  το τριμμένο γκούντα, το γάλα και, σιγά-σιγά, προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά, μέχρι να σφίξε η ζύμη.
  7. Πλάθουμε τους κεφτέδες. Ρίχνουμε το υπόλοιπο Βιτάμ Culinesse σε ένα τηγάνι, αλευρώνουμε τους μανιταροκεφτέδες και τους τηγανίζουμε ελαφρά και από τις δύο πλευρές.
  8. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και, στη συνέχεια, τους τοποθετούμε σε ένα μέτριο ταψί και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30-35 λεπτά.
2018-07-25T14:58:33+00:00