Μακαρόνια ολικής άλεσης με γαρίδες, μπακαλιάρο, μπρόκολο και Βιτάμ με έλαιο βασιλικού και ελαιόλαδο

Υλικά
  • 200 γραμμάρια μπρόκολο
  • 150 γραμμάρια μακαρόνια ολικής άλεσης
  • 300 γραμμάρια ώριμα ντοματίνια
  • 2 μικρά ξερά κρεμμύδια
  • 150 γραμμάρια μπακαλιάρος
  • Βιτάμ με έλαιο βασιλικού και ελαιόλαδο
  • 100 γραμμάρια μεγάλες, ωμές γαρίδες
Εκτέλεση
  1. Κόβουμε το μπρόκολο σε μικρά τουφάκια, ετοιμάζουμε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, και βράζουμε το μπρόκολο για 3-5 λεπτά μαζί με τα μακαρόνια. Στραγγίζουμε καλά σε ένα σουρωτήρι.
  2. Πλένουμε και στραγγίζουμε τα ντοματίνια και ψιλοκόβουμε τα μισά. Τα υπόλοιπα μισά τα κόβουμε στα δυο.
  3. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια.
  4. Κόβουμε το μπακαλιάρο σε 8 κομμάτια.
  5. Σε ένα τηγάνι με μεσαία θερμοκρασία, λιώνουμε 1 1/2 κουταλιές της σούπας Βιτάμ με έλαιο βασιλικού και ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι με τα ψιλοκομμένα ντοματίνια και σοτάρουμε για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  6. Προσθέτουμε τις γαρίδες, το μπακαλιάρο και τα ντοματίνια, που κόψαμε στα δύο, και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
  7. Πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι και, πιθανώς, με λίγο αλάτι.
  8. Αναμειγνύουμε τα μακαρόνια με το μπρόκολο μαζί με 1 1/2 Βιτάμ με έλαιο βασιλικού και ελαιόλαδο, λίγο πιπέρι και το μείγμα με τις γαρίδες. Χωρίζουμε σε 2 ζεστά πιάτα.
2018-07-25T10:34:27+00:00