Μαντλέν

Υλικά
  • 2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/4 ποτήρια Βιτάμ Culinesse
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 8 αυγά
  • 1 κουταλιά μπέικινγκ πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • Φορμάκια για μαντλέν
  • Αλεύρι για τα φορμάκια
  • 1/2 ποτήρι Βιτάμ Culinesse για το άλειμμα
Εκτέλεση
  1. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ και τις βανίλιες.
  2. Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη και, όταν αφρατέψουν, χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και το Βιτάμ Culinesse και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να ενωθούν. Αυξάνουμε πάλι την ταχύτητα του μίξερ και χτυπάμε για άλλα 1-2 λεπτά.
  3. Αλείφουμε τις φόρμες μαντλέν με Bιτάμ Culinesse, τις αλευρώνουμε και τινάζουμε το περιττό αλεύρι να φύγει.
  4. Γεμίζουμε τις φόρμες με τη ζύμη και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
  5. Όταν βγάλουμε τις μαντλέν από το φούρνο, τις αφήνουμε να κρυώσουν για 5-10 λεπτά, ώστε να μη χάσουν τη φόρμα τους στο ξεφορμάρισμα. Όταν κρυώσουν καλά, μπορούμε να τις δοκιμάσουμε.
2018-05-31T12:35:27+00:00