Lava cake χωρίς λακτόζη

Υλικά
  • 40 γραμμάρια ζάχαρη
  • 40 γραμμάρια Βιτάμ χωρίς λακτόζη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κρόκος αυγού
  • 2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εσπρέσσο σε σκόνη
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 120 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 30 γραμμάρια αλεύρι κοσκινισμένο (ολικής άλεσης κατά προτίμηση)
Υλικά για τα τσέρκια
  • 1 κουταλιά της σούπας Βιτάμ χωρίς λακτόζη
  • 1 κουταλιά της σούπας κακάο
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, καλύπτουμε πολύ καλά 3 φόρμες με Βιτάμ χωρίς λακτόζη και πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο.
    Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη ζάχαρη, το αυγό, τον κρόκο αυγού, τη βανίλια, το εσπρέσσο σε σκόνη και το αλάτι.
  2. Στο μεταξύ, λιώνουμε την κουβερτούρα και το Βιτάμ χωρίς λακτόζη σε μπεν μπαρί, προσέχοντας να μην ακουμπάει το μπολ στο νερό που βράζει.
  3. Προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας στο μείγμα ζάχαρης και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι επάνω από το μείγμα σοκολάτας και το «διπλώνουμε» με μια μαρίζ. Δεν το ανακατεύουμε, για να μην βγει πολύ σφιχτό το κέικ! Διπλώνουμε το μείγμα με τη σπάτουλα, μέχρι να μη βλέπουμε λευκά σημεία με αλεύρι.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα στις φόρμες του κέικ και ψήνουμε για 13 λεπτά.
  6. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά σε μια σχάρα και, στη συνέχεια, τα αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο. Σερβίρουμε αμέσως.
2018-07-27T07:05:14+00:00