Κροκέτες με γαρίδες και ρύζι

Υλικά
  • 2 αυγά
  • 100 γραμμάρια γαρίδες χωρίς κέλυφος
  • 1 ποτήρι Βιτάμ Culinesse
  • Γαλέτα
  • 100 γραμμάρια τυρί μοτσαρέλα ή χαλούμι κομμένο σε κύβους
  • 250 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα
  • 1 μερίδα ζωμός βοδινού «σπιτικός»
Εκτέλεση
  1. Bράζουμε το ρύζι με το ζωμό βοδινού και το σουρώνουμε. Χτυπάμε ελαφρώς τα δύο αυγά και τα αναμειγνύουμε με το ρύζι.
  2. Βράζουμε τις γαρίδες, τις σοτάρουμε με 1 κουταλιά Βιτάμ Culinesse, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε.
  3. Βάζουμε μία κουταλιά ρύζι στην παλάμη μας, το απλώνουμε, βάζουμε από πάνω λίγο από το μείγμα γαρίδας, το σκεπάζουμε με άλλη μία κουταλιά ρύζι και πλάθουμε τις κροκέτες, έτσι ώστε το μείγμα της γαρίδας να μη φαίνεται καθόλου.
  4. «Ρολλάρουμε» προσεκτικά τις κροκέτες ρυζιού στη φρυγανιά και τις τηγανίζουμε με το υπόλοιπο Bιτάμ Culinesse, γυρίζοντάς τες από όλες τις πλευρές, ώσπου να ξανθύνουν.
  5. Τέλος, βγάζουμε τις κροκέτες ρυζιού σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις σερβίρουμε ζεστές.
2018-07-27T07:51:45+00:00