Κροκετάκια με πατάτες

Υλικά
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1 ασπράδι αυγού
  • Γαλέτα
  • Αρκετό Βιτάμ Culinesse (για το τηγάνισμα)
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 μείγμα μυρωδικών Aromat
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε τέταρτα. Τις βράζουμε με λίγο αλάτι, μέχρι να μαλακώσουν, και τις στραγγίζουμε.
  2. Ξαναβάζουμε τις πατάτες στην κατσαρόλα, σε σιγανή φωτιά, για να στεγνώσουν, και, πριν κρυώσουν, τις περνάμε από τη μηχανή του πουρέ.
  3. Χτυπάμε ελαφρώς τους 2 κρόκους αυγών με λίγο πιπέρι και μείγμα μυρωδικών ή μπαχαρικών. Τους προσθέτουμε στον πουρέ, χτυπάμε καλά το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο.
  4. Όταν το μείγμα για τα κροκετάκια με πατάτες παγώσει και σφίξει, φτιάχνουμε με αυτό μπαλάκια, τα αλευρώνουμε και τα βουτάμε, πρώτα στο ασπράδι αυγού, χτυπημένο με 2 κουταλιές νερό, και, ύστερα, σε γαλέτα.
  5. Βάζουμε πάλι τα κροκετάκια με πατάτες στο ψυγείο και τα αφήνουμε για μισή ώρα, πριν τα τηγανίσουμε σε μπόλικο καυτό Βιτάμ Culinesse, και τα σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
2018-07-25T14:53:00+00:00