Κρύα πίτα με φρούτα βανίλιες

Υλικά
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι αλεσμένη κανέλα
  • 3 αυγά
  • 1 φακελάκι ζελατίνα
  • 2 ποτήρια κοπανισμένα μπισκότα
  • 2 ποτήρια φρέσκιες φράουλες
  • 1/4 ποτήρι μαύρη ζάχαρη
  • 6 κουταλιές Βιτάμ soft
  • 1 ποτήρι σαντιγί
  • 4 ποτήρια βανίλιες χωρίς κουκούτσι
Εκτέλεση
  1. Αναμειγνύουμε τα κοπανισμένα μπισκότα με τη μαύρη ζάχαρη, το Βιτάμ και την κανέλα. Απλώνουμε το μείγμα σε φόρμα. Ψήνουμε τη βάση της πίτας 10 λεπτά περίπου σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C.
  2. Βράζουμε τα φρούτα σε κατσαρόλα για 10 λεπτά περίπου. Τα σουρώνουμε και μαζεύουμε τα υγρά τους σε μια κατσαρόλα. Τα βάζουμε στο μπλέντερ με τη μισή ποσότητα ζάχαρης και τα κάνουμε πολτό. Βράζουμε τα υγρά στην κατσαρόλα με την υπόλοιπη ζάχαρη, ώσπου να γίνουν σιρόπι.
  3. Βάζουμε τη ζελατίνα να φουσκώσει σε 1 κουταλιά κρύο νερό, τη ρίχνουμε στο ζεστό σιρόπι και ανακατεύουμε καλά να λιώσει η ζελατίνα. Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στον πολτό φρούτων και τα γυρίζουμε στο μπλέντερ μία φορά, για να ανακατευτούν καλά. Αφήνουμε το μείγμα λίγο να κρυώσει.
  4. Χτυπάμε τους κρόκους και αναμειγνύουμε με τη σαντιγί. Ρίχνουμε το μείγμα των κρόκων στο μείγμα των φρούτων και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα στην ψημένη βάση μπισκότων και τη βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες. Τη σερβίρουμε γαρνιρισμένη με φρούτα της αρεσκείας μας.
2018-07-10T11:15:47+00:00