Κρέμα μπεσαμέλ

Υλικά
  • 1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά
  • 4 ποτήρια ζεστό γάλα
  • 1 ποτήρι τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
  • Αλεσμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 ποτήρι Βιτάμ Culinesse
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε το Βιτάμ Culinesse σε μια κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και, μόλις κάψει, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας με ένα ξύλινο κουτάλι και έχοντας το νου μας να μη σβολιάσει.
  2. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ζεστό γάλα, χτυπώντας το με το σύρμα, προσθέτουμε τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο και αφήνουμε την κρέμα μπεσαμέλ να ψηθεί για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
  3. Στο τέλος, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και, αν η κρέμα μπεσαμέλ είναι πολύ σφιχτή, λίγο γάλα ακόμη.
2018-08-02T15:07:03+00:00