Βελουτέ κίτρινης κολοκύθας με κάρυ και θυμάρι

Υλικά
  • 500 γραμμάρια κίτρινης κολοκύθας
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 500 ml Βιτάμ ρόφημα Σόγιας
  • 1/2 κύβος ζωμού λαχανικών
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ σε σκόνη
  • Φύλλα θυμαριού
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Κόβουμε την κολοκύθα σε κύβους.
  2. Σε ένα σκεύος σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τους κύβους κολοκύθας, το Βιτάμ ρόφημα Σόγιας, τον κύβο ζωμού λαχανικών, το κάρυ και το θυμάρι.
  3. Καλύπτουμε το σκεύος με το καπάκι και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά περίπου.
  4. Ομογενοποιούμε το μείγμα με τη βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ και σερβίρουμε τη βελουτέ ζεστή, συνοδευόμενη από Βιτάμ ρόφημα Σόγιας και κρουτόν.
2019-05-24T14:11:43+00:00