Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Κρεατόπιτα
Μερίδες10
Υλικά
Ingredients
100 γραμμάρια Βιτάμ soft λιωμένο
250 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
1 κιλό αρνίσιος κιμάς
1 κιλό ανθότυρο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
Αλάτι
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Execution
Σοτάρουμε τον κιμά μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον άνηθο σε 250 γραμμάρια Βιταμ. Μολις αρχίσει να κρυώνει, προσθετουμε το ανθοτυρο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατευουμε, ελαφρα, ολα τα υλικα. Στο μεταξύ, φτιάχνουμε τη ζύμη, ανακατεύοντας καλά το μισό αλεύρι με το γιαούρτι και τα αυγά. Ανακατεύοντας, προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειάζεται, για να δημιουργηθεί ένα μαλακό αλλά σφιχτό ζυμάρι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση και ανοίγουμε 2 φύλλα.
Στρώνουμε το ένα σε ένα ταψί, το οποίο έχουμε αλείψει ελαφρά με λίγο Βιτάμ. Ρίχνουμε από πάνω τη γέμιση και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο. Αλείφουμε με το υπόλοιπο Βιτάμ και ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει.