Κρεατόπιτα με μυζήθρα Κρήτης

Υλικά
  • 3/4 ποτήρι νερό
  • 250 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1/2 μικρό ποτήρι ρακί
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή όσο χρειαστεί, για να γίνει μια ελαστική ζύμη και να ανοίγει εύκολα σε φύλλο)
  • 1 κιλό ψητό ή βρασμένο αρνί ή κατσίκι
  • 1 κιλό γλυκιά μυζήθρα Κρήτης
  • 3 κουταλιές στάκα
  • 3 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
  • 1/2 ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • Λευκό σουσάμι
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • Βιτάμ Culinesse (για το ταψί)
Εκτέλεση
  1. Ετοιμάζουμε τη ζύμη για το φύλλο, ανακατεύοντας τα υλικά και ζυμώνοντας καλά με τα χέρια μας. Την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 1/2 ώρα τουλάχιστον.
  2. Αλευρώνουμε καλά τον πάγκο της κουζίνας μας και ανοίγουμε 2 φύλλα με τον πλάστη, το ένα λίγο μεγαλύτερο από το άλλο.
  3. Στρώνουμε το μεγαλύτερο φύλλο σε ταψί, αλειμμένο με Βιτάμ Culinesse.
  4. Αφαιρούμε τα κόκαλα από το κρέας και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  5. Χτυπάμε τα αυγά και τα αναμειγνύουμε με τη μυζήθρα, τη στάκα, το Βιτάμ Culinesse και τον ψιλοκομμένο δυόσμο. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  6. Απλώνουμε σε μία στρώση το μισό μείγμα της μυζήθρας, από πάνω το ψιλοκομμένο αρνί και, τέλος, ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα της μυζήθρας.
  7. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο, γυρνώντας τις άκρες του που περισσεύουν προς τα μέσα.
  8. Αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με λίγο Βιτάμ Culinesse και ένα αυγό χτυπημένο, τρυπάμε με οδοντογλυφίδα τη ζύμη, για να μην ανοίξει, και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
  9. Ψήνουμε στους 200°C για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί καλά η πίτα.
2018-07-31T14:57:59+00:00