Κρεατόπιτα με αρνάκι

Υλικά
  • 400 γραμμάρια αρνάκι ψητό (που έχει περισσέψει)
  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • Αλεσμένη κανέλα
  • 300 γραμμάρια διάφορα κίτρινα τυριά
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κουταλιές της σούπας Βιτάμ Culinesse
  • Λίγη τριμμένη φρυγανιά
  • Λίγο λευκό κρασί
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Ψιλοκόβουμε το αρνάκι που έχει περισσέψει, το βάζουμε σε ένα τηγάνι μαζί με το κρεμμύδι και σοτάρουμε με Βιτάμ Culinesse.
  2. Προσθέτουμε την κανέλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 λεπτά.
  3. Σβήνουμε με το κρασί, κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ μαζί με τα κίτρινα τυριά, το αλεύρι, την τριμμένη φρυγανιά και τα αυγά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να γίνει το μείγμα μία ζύμη.
  5. Παίρνουμε ένα ταψί, το αλείφουμε με Βιτάμ Culinesse και απλώνουμε ομοιόμορφα μέσα ένα φύλλο σφολιάτας.
  6. Ρίχνουμε τη ζύμη επάνω από το φύλλο σφολιάτας και κλείνουμε από πάνω με άλλο ένα φύλλο.
  7. Αλείφουμε με λίγο αυγό και ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά στους 200°C.
2018-07-26T13:41:32+00:00