Κουλουράκια

Υλικά
  • 500 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 300 γραμμάρια ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού
  • 1 κουταλάκι μπέικινγκ πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι σόδα
  • 1/3 φλιτζάνι κονιάκ
  • 1/2 κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη
  • 2 βανίλιες
  • 1 1/2 κιλά αλεύρι
  • 1 κρόκος αυγού (ανακατεμένος με λίγο γάλα ή νερό)
Εκτέλεση
  1. Διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ.
  2. Ανακατεύουμε το μπέικινγκ πάουντερ με 1 φλιτζάνι αλέυρι και προσθέτουμε τη μαστίχα και τη βανίλια.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  4. Χτυπάμε το Βιτάμ, μέχρι να ασπρίσει, και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το πορτοκάλι και τη σόδα.
  5. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ, τα αρωματικά και λίγο–λίγο το υπόλοιπο αλεύρι, μέχρι να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
  6. Παίρνουμε λίγη ποσότητα από τη ζύμη, περίπου στο μέγεθος ενός καρυδιού, πλάθουμε κορδόνια και τα φτιάχνουμε πλεξούδα.
  7. Επαναλαμβάνουμε, μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
  8. Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
  9. Τα αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και τα ψήνουμε στους 180°C για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
2018-07-27T08:59:25+00:00