use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Κοτόπουλο στο φούρνο

  • Μερίδες6
recipe image Κοτόπουλο στο φούρνο

Υλικά

Ingredients
  • 800 γραμμάρια πατάτες baby
  • 500 γραμμάρια κολοκύθα καθαρισμένη
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 250 γραμμάρια σταφύλια (χωρίς κουκούτσι)
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
  • 1/2 κουταλιά αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο
  • 8 ματσάκια φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός ή κόλιανδρος

      Εκτέλεση

      Execution
      1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα δύο. Κόβουμε την κολοκύθα σε κομμάτια, λίγο μεγαλύτερα από τις πατάτες. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε 8 ροδέλες το καθένα. Πλένουμε τα σταφύλια. Καθαρίζουμε το σκόρδο, το λιώνουμε και το ανακατεύουμε με το Βιτάμ Culinesse και το τριμμένο πιπέρι.
      2. Βάζουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι και 1 κουταλιά από το μείγμα σκόρδο-μαργαρίνη σε ένα ταψί και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε 2 κουταλιές από το μείγμα σκόρδο-μαργαρίνης στο κοτόπουλο και το τοποθετούμε στη μέση του ταψιού. Γύρω-γύρω τοποθετούμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια. Ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε την κολοκύθα με το υπόλοιπο μείγμα σκόρδου. Μισή ώρα πριν από το τέλος του μαγειρέματος, ρίχνουμε την κολοκύθα και τα σταφύλια στο ταψί με τις πατάτες και τα κρεμμύδια.
      3. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό ή τον κόλιανδρο.
      4. Μοιράζουμε σε 8 πιάτα το κοτόπουλο. Σε μια πιατέλα τοποθετούμε τα ψημένα λαχανικά και πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.