use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Κοτοπουλο pestο με μανιταρια και παπαρδελες

  • Μερίδες4
recipe image Κοτοπουλο pestο με μανιταρια και παπαρδελες

Υλικά

Ingredients
  • 400 γραμμάρια παπαρδέλες (ή ζυμαρικά της προτίμησής μας)
  • 250 γραμμάρια μικρά μανιτάρια
  • 2 κολοκυθάκια
  • 400 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου
  • 6 κουταλιές της σούπας Βιτάμ Culinesse
  • 8 κουταλιές της σούπας πέστο Genovese
  • 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη

      Εκτέλεση

      Execution
      1. Προθερμαίνουμε το grill.
      2. Βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο, και στραγγίζουμε.
      3. Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα μανιτάρια. Κόβουμε τα κολοκυθάκια οριζόντια σε 6 μεγάλες φέτες και το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες.
      4. Αλείφουμε τα κολοκυθάκια με λίγο Βιτάμ Culinesse. Τα ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου, γυρίζοντάς τα συχνά και από τις δύο πλευρές.
      5. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι. Ρίχνουμε το Βιτάμ Culinesse και, στη συνέχεια, προσθέτουμε τις λωρίδες κοτόπουλο. Σοτάρουμε για 4 λεπτά, στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε το pesto, 1 κουταλιά κάπαρη και 50 ml ζεστό νερό.
      6. Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε 4 πιάτα. Προσθέτουμε από πάνω το κοτόπουλο και τα κολοκύθια στο πλάι. Πασπαλίζουμε το πιάτο με την υπόλοιπη κάπαρη.