Κοτόπουλο κρασάτο

Υλικά
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αποξηραμένο φύλλο δάφνης
  • 1 μικρό ποτήρι κονιάκ
  • 1 1/2 κιλό ολόκληρο κοτόπουλο περίπου
  • 1 μικρό ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 250 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβας
  • 200 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 κιλό κρεμμύδια κοκκάρια
  • 1 Pummaro ψιλοκομμένες ντομάτες σε κονσέρβα
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Χωρίζουμε το κοτόπουλο σε μερίδες, τις οποίες θα αλευρώσουμε και θα ροδίσουμε με Bιτάμ Culinesse στην κατσαρόλα.
  2. Mετά, περιχύνουμε το κοτόπουλο με το κονιάκ, ανάβουμε ένα σπίρτο και το πλησιάζουμε στο κονιάκ (με προσοχή): το κοτόπουλο θα γίνει «φλαμπέ»!
  3. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με Βιτάμ Culinesse και τα προσθέτουμε στο κοτόπουλο μαζί με το κρασί, τα μανιτάρια, το σκόρδο, τη δάφνη, το Pummaro, αλάτι, πιπέρι και το ανάλογο νερό.
  4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρασάτο κοτόπουλο να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα. Σερβίρεται ζεστο.
2018-06-13T14:02:04+00:00