Κοτόπουλο φιλέτο με πατάτες και σως γιαούρτι με μυρωδικά

Υλικά
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένα στη μέση
  • 5 πατάτες κομμένες σε φέτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 κουταλιά του γλυκού μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 3 κουταλιές της σούπας Βιτάμ soft σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 αυγά
  • Σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Χυμός λεμονιού από 1 λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι
  • 1 μικρό ματσάκι φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός
Εκτέλεση
  1. Σε ένα ταψάκι στρώνουμε στον πάτο τις πατάτες, αφού τις αλατοπιπερώσουμε, και επάνω τους το κρεμμύδι και το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών.
  2. Για τη σάλτσα, χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά, στη συνέχεια, προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Απλώνουμε τη σάλτσα επάνω στο κοτόπουλο και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά, μέχρι να πήξει η κρέμα και να ροδίσει η κρούστα.
2018-07-25T12:43:14+00:00