Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Κοτόπουλο φιλέτο με πατάτες και σως γιαούρτι με μυρωδικά
Μερίδες5
Υλικά
Ingredients
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένα στη μέση
5 πατάτες κομμένες σε φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 κουταλιά του γλυκού μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
Αλάτι
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας Βιτάμ soft σε θερμοκρασία δωματίου
500 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
2 αυγά
Σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Χυμός λεμονιού από 1 λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας ξίδι
1 μικρό ματσάκι φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός
Εκτέλεση
Execution
Σε ένα ταψάκι στρώνουμε στον πάτο τις πατάτες, αφού τις αλατοπιπερώσουμε, και επάνω τους το κρεμμύδι και το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών.
Για τη σάλτσα, χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά, στη συνέχεια, προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Απλώνουμε τη σάλτσα επάνω στο κοτόπουλο και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά, μέχρι να πήξει η κρέμα και να ροδίσει η κρούστα.