use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Κοτόπιτα με χωριάτικο φύλλο

  • Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρες 30 λεπτά
  • Μερίδες6
recipe image Κοτόπιτα με χωριάτικο φύλλο

Υλικά

Για το χωριάτικο φύλλο
  • 500 γραμμάρια αλεύρι
  • 100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 150 γραμμάρια γιαούρτι
  • 1 αυγό
  • 5 γραμμάρια μαγιά σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Νερό (αν χρειαστεί)
Για τη γέμιση
  • 150 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 250 γραμμάρια μανιτάρια λευκά, κομμένα σε τέταρτα
  • 500 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 60 γραμμάρια αλεύρι
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά
  • 100 γραμμάρια γραβιέρα, τριμμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο
  • Λίγο Βιτάμ κλασικό (για το άλειμμα)
  • 1 αυγό, χτυπημένο (για το άλειμμα)

      Εκτέλεση

      Execution
      1. Για το χωριάτικο φύλλο, ενσωματώνουμε το αλεύρι με το Βιτάμ κλασικό σε ένα μίξερ με τον γάντζο ή στο χέρι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Εάν χρειαστεί, συμπληρώνουμε λίγο νερό, μέχρι να δημιουργηθεί μια εύπλαστη ζύμη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
      2. Για τη γέμιση, ζεσταίνουμε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το Βιτάμ και σοτάρουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά 2 περίπου λεπτά. Βάζουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε για ακόμη 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αλεύρι και συνεχίζουμε, ανακατεύοντας για 1 λεπτό ακόμη. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει για 5 περίπου λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Μόλις κρυώσει ελαφρώς το μείγμα, προσθέτουμε τα αυγά, τη γραβιέρα, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
      3. Ανοίγουμε ένα φύλλο, με τη βοήθεια ενός πλάστη, και το απλώνουμε σε ένα ταψί που έχουμε αλείψει με Βιτάμ. Αδειάζουμε τη γέμιση και κλείνουμε με άλλο ένα φύλλο. Αλείφουμε με αυγό χτυπημένο και τρυπάμε τη ζύμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 40 περίπου λεπτά.