Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Κορμός
Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρες
Μερίδες10
Υλικά
Ingredients
350 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
3 κουταλιές της σούπας κακάο (κοσκινισμένο)
250 γραμμάρια μπισκότα τύπου πτι-μπερ
100 γραμμάρια ινδική καρύδα τριμμένη
150 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης (ψιλοκομμένα)
150 γραμμάρια γλυκό του κουταλιού κεράσι στραγγισμένο
200 γραμμάρια Βιτάμ Soft
1/2 ποτηράκι κονιάκ ή άλλο ποτό της αρεσκείας μας
Τριμμένη καρύδα
Κερασάκια μαρασκίνο
Εκτέλεση
Execution
Σπάμε σε μικρά κομμάτια τη σοκολάτα και την αφήνουμε να λιώσει σε μπεν μαρί.
Κατόπιν, σπάμε, με τα χέρια μας, τα μπισκότα σε μεγάλο μπολ και τα αναμιγνύουμε με το κακάο, την ινδική καρύδα και τα φιστίκια.
Λιώνουμε το Βιτάμ και το ρίχνουμε και αυτό στο μπολ με τα μπισκότα.
Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το ποτό και ανακατεύουμε.
Τέλος, ρίχνουμε το γλυκό κεράσι και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε στον πάγκο μας ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και, πάνω του, στρώνουμε μια λαδόκολλα.
Αδειάζουμε το μείγμα κατά μήκος στη λαδόκολλα και δίνουμε σχήμα σαν ρολό.
Τυλίγουμε καλά το ρολό με τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στην κατάψυξη. Περιμένουμε 1 ώρα περίπου να κρυώσει και να σφίξει.
Στη συνέχεια, μεταφέρουμε το γλυκό μας στο ψυγείο. Το βγάζουμε μισή ώρα περίπου πριν το σερβίρουμε, για να μαλακώσει και να κόβεται πιο εύκολα.
Γαρνίρουμε με τριμμένη ινδική καρύδα και ολόκληρα κερασάκια μαρασκίνο και κόβουμε σε ροδέλες.