Κορμός

Υλικά
  • 350 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • 3 κουταλιές της σούπας κακάο (κοσκινισμένο)
  • 250 γραμμάρια μπισκότα τύπου πτι-μπερ
  • 100 γραμμάρια ινδική καρύδα τριμμένη
  • 150 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης (ψιλοκομμένα)
  • 150 γραμμάρια γλυκό του κουταλιού κεράσι στραγγισμένο
  • 200 γραμμάρια Βιτάμ με έλαιο καρύδας και αμυγδάλου
  • 1/2 ποτηράκι κονιάκ ή άλλο ποτό της αρεσκείας μας
  • Τριμμένη καρύδα
  • Κερασάκια μαρασκίνο
Εκτέλεση
  1. Σπάμε σε μικρά κομμάτια τη σοκολάτα και την αφήνουμε να λιώσει σε μπεν μαρί.
  2. Κατόπιν, σπάμε, με τα χέρια μας, τα μπισκότα σε μεγάλο μπολ και τα αναμιγνύουμε με το κακάο, την ινδική καρύδα και τα φιστίκια.
  3. Λιώνουμε το Βιτάμ και το ρίχνουμε και αυτό στο μπολ με τα μπισκότα.
  4. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το ποτό και ανακατεύουμε.
  5. Τέλος, ρίχνουμε το γλυκό κεράσι και ανακατεύουμε.
  6. Απλώνουμε στον πάγκο μας ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και, πάνω του, στρώνουμε μια λαδόκολλα.
  7. Αδειάζουμε το μείγμα κατά μήκος στη λαδόκολλα και δίνουμε σχήμα σαν ρολό.
  8. Τυλίγουμε καλά το ρολό με τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στην κατάψυξη. Περιμένουμε 1 ώρα περίπου να κρυώσει και να σφίξει.
  9. Στη συνέχεια, μεταφέρουμε το γλυκό μας στο ψυγείο. Το βγάζουμε μισή ώρα περίπου πριν το σερβίρουμε, για να μαλακώσει και να κόβεται πιο εύκολα.
  10. Γαρνίρουμε με τριμμένη ινδική καρύδα και ολόκληρα κερασάκια μαρασκίνο και κόβουμε σε ροδέλες.
2018-07-25T10:17:37+00:00