Κορμός σοκολάτας με γκοφρετίνια

Υλικά
  • 250 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 200 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 1 1/2 πακέτο γκοφρετίνια
  • 1/2 ποτήρι μπράντι
  • 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 1/3 ποτήρι σκόνη κακάο
  • 2 κουταλιές Βιτάμ κλασικό (για την επικάλυψη)
  • 1 λαδόκολλα
Εκτέλεση
  1. Μισή ώρα πριν φτιάξουμε τον κορμό, βγάζουμε το Βιτάμ κλασικό από το ψυγείο.
  2. Λιώνουμε 125 γραμμάρια κουβερτούρας σε μπεν μαρί.
  3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε 1 φλιτζάνι Βιτάμ και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κακάο, τη λιωμένη σοκολάτα, το μπράντι και τα γκοφρετίνια σοκολάτας, τριμμένα με τα δάχτυλα. Ανακατεύουμε με τα χέρια, έως ότου δημιουργηθεί ένα ομοιογενές και σφιχτό μείγμα.
  4. Πλάθουμε το μείγμα σε ρολό, το τυλίγουμε με μια λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
  5. Μόλις ο κορμός κρυώσει, βγάζουμε τη λαδόκολλα προσεκτικά και τον βάζουμε σε πιατέλα.
  6. Λιώνουμε άλλα 125 γραμμάρια σοκολάτας, προσθέτουμε 2 κουταλιές Βιτάμ, ανακατεύεουμε, για να ενωθούν, και περιχύνουμε τον κορμό.
2018-07-10T11:13:14+00:00