use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Κορμός σοκολάτας με γκοφρετίνια

  • Μερίδες10
recipe image Κορμός σοκολάτας με γκοφρετίνια

Υλικά

Ingredients
  • 250 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 200 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 1 1/2 πακέτο γκοφρετίνια
  • 1/2 ποτήρι μπράντι
  • 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 1/3 ποτήρι σκόνη κακάο
  • 2 κουταλιές Βιτάμ κλασικό (για την επικάλυψη)
  • 1 λαδόκολλα

      Εκτέλεση

      Execution
      1. Μισή ώρα πριν φτιάξουμε τον κορμό, βγάζουμε το Βιτάμ κλασικό από το ψυγείο.
      2. Λιώνουμε 125 γραμμάρια κουβερτούρας σε μπεν μαρί.
      3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε 1 φλιτζάνι Βιτάμ και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κακάο, τη λιωμένη σοκολάτα, το μπράντι και τα γκοφρετίνια σοκολάτας, τριμμένα με τα δάχτυλα. Ανακατεύουμε με τα χέρια, έως ότου δημιουργηθεί ένα ομοιογενές και σφιχτό μείγμα.
      4. Πλάθουμε το μείγμα σε ρολό, το τυλίγουμε με μια λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
      5. Μόλις ο κορμός κρυώσει, βγάζουμε τη λαδόκολλα προσεκτικά και τον βάζουμε σε πιατέλα.
      6. Λιώνουμε άλλα 125 γραμμάρια σοκολάτας, προσθέτουμε 2 κουταλιές Βιτάμ, ανακατεύεουμε, για να ενωθούν, και περιχύνουμε τον κορμό.