Κοκάκια

Υλικά
  • 5 αυγά (ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια)
  • 3/4 του ποτηριού ζάχαρη
  • 1 1/2 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 βανίλια
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 1/4 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 150 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 1/2 ποτήρι νερό
  • 3 κουταλιές Βιτάμ κλασικό (για το άλειμμα)
  • 1 λαδόκολλα
Εκτέλεση
  1. Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Έπειτα, χτυπάμε τους κρόκους ξεχωριστά και τους ρίχνουμε μαζί με το αλεύρι και τη βανίλια στη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά, μέχρι να ενσωματωθούν.
  2. Στρώνουμε σε ένα ταψί μία λαδόκολλα αλειμμένη με Βιτάμ και κάνουμε επάνω της ροζέτες με το μείγμα, χρησιμοποιώντας μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με χοντρό κορνέ.
  3. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, μέχρι να χρυσίσουν, και ζεσταίνουμε, στο μεταξύ, το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα.
  4. Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη και τους κρόκους, τα χτυπάμε, μέχρι να ασπρίσουν, και, μετά, προσθέτουμε το αλεύρι, ρίχνοντας σιγά-σιγά το γάλα και ανακατεύοντας, για να ενωθούν τα υλικά.
  5. Σιγοβράζουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Σταδιακά, θα μεταμορφωθεί σε κρέμα, την οποία καλό θα ήταν να αφήσουμε να κρυώσει.
  6. Μετά, αλείφουμε με μια κουταλιά κρέμας την επιφάνεια των μισών κοκ και τα σκεπάζουμε με τα άλλα μισά.
  7. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, προσθέτουμε το Bιτάμ και το νερό, ανακατεύουμε και βουτάμε την πάνω πλευρά κάθε κοκ μέσα στη ζεστή σοκολάτα. Μόλις κρυώσουν, μπορούμε να γαρνίρουμε τα κοκάκια με γραμμές σοκολάτας.
2018-07-10T11:08:15+00:00