Kις λορέν γαλοπούλας

Υλικά
  • 500 γραμμάρια γαλοπούλα ψητή ή βραστή ψιλοκομμένη
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι λευκός ξηρός οίνος
  • 120 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse
  • 1 πράσινη πιπεριά ή κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 4 μανιτάρια φρέσκα (κομμένα σε φέτες)
  • 4 αυγά χτυπημένα
  • 200 γραμμάρια τριμμένο τυρί γκούντα
  • 80 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με τουλάχιστον 35% λιπαρά
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • Αλάτι
  • 1 λίτρο καυτό νερό
  • 300 γραμμάρια μαρμελάδα άγρια φρούτα του δάσους
  • 2 κύβοι «Σπιτικός» Ζωμός Βοδινού Knorr
  • 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 6 κουταλιές της σούπας νερό
  • 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με τουλάχιστον 35% λιπαρά
  • 1/2 ποτήρι Βιτάμ Culinesse
Εκτέλεση
  1. Βιταμώνουμε, ελαφρά, ένα μέτριο ταψί για τάρτες. Τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας στο ταψί και το τρυπάμε με πιρούνι.
  2. Σε ένα τηγάνι σoτάρουμε με το υπόλοιπο Βιτάμ Culinesse την ψητή γαλοπούλα, τις πιπεριές, το σκόρδο, τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια, έως ότου μαραθούν και πάρουν χρώμα.
  3. Σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε τα υλικά που σoτάραμε στο ταψί με τη σφολιάτα. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και το μισό τριμμένο τυρί, δυνατά, έως ότου να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός.
  4. Προσθέτουμε το χυλό και ανακατεύουμε, ελαφρά, όλα τα υλικά μαζί μέσα στο ταψί.
  5. Πουδράρουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190°C για 20-25 λεπτά περίπου.
2018-07-24T10:28:31+00:00