Κέικ σοκολάτας

Υλικά
  • 5 κουταλιές γάλα
  • 3 φακελάκια βανιλέτα
  • 6 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 220 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 3 κουταλιές καρύδια ψιλοκομμένα
  • 4 αυγά
  • 4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
  • 6 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι μπέικινγκ πάουντερ
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένη αμυγδαλόψυχα
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
Εκτέλεση
  1. Χτυπάμε στο μίξερ ή με το σύρμα 200 γρμμάρια Βιτάμ. Ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη, τα αυγά, τις 2 βανιλέτες, το μπέικινγκ πάουντερ, λιωμένο σε 2 κουταλιές γάλα, και το αλεύρι, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα, έως ότου γίνει το μείγμα αφράτο.
  2. Λιώνουμε σε μπεν μαρί 170 γραμμάρια κουβερτούρα και τη ρίχνουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμη.
  3. Αλείφουμε με λίγο Βιτάμ μια φόρμα κέικ με επίπεδη βάση (ή δύο μακρόστενες φόρμες) και την αλευρώνουμε. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C  για 45 λεπτά περίπου.
  4. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το γλάσο. Λιώνουμε σε μπεν μαρί 50 γραμμάρια κουβερτούρα και προσθέτουμε 60 γραμμάρια Βιτάμ. Τα ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσουν και να αναμειχθούν. Βάζουμε στο μικρό μπολ του μίξερ 4 κουταλιές ζάχαρη άχνη και προσθέτουμε το Βιτάμ με τη σοκολάτα. Χτυπάμε καλά το μείγμα και ρίχνουμε 1 βανιλέτα και 3 κουταλιές γάλα εβαπορέ.
  5. Όταν το κέικ κρυώσει, το περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας και πασπαλίζουμε με την καρυδόψιχα.
2018-06-12T13:27:57+00:00