Κέικ σοκολάτας με κάστανο

Υλικά
  • 400 γραμμάρια κρέμα κάστανου
  • 150 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 200 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 γραμμάρια ρούμι
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 150 γραμμάρια κουβερτούρα τεμαχισμένη
Εκτέλεση
  1. Κοσκινίζουμε το αλέυρι. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Χτυπάμε στο μίξερ, με το σύρμα, τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε το ρούμι και το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  3. Σε άλλο μπολ λιώνουμε το Βιτάμ και προσθέτουμε την κρέμα κάστανου. Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
  4. Τέλος ρίχνουμε και τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε, έως ότου ενσωματωθεί.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και βιταμώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου.
  6. Αφήνουμε να κρυώσει και γλασάρουμε με μια γκανάς σοκολάτας της αρεσκείας μας, την οποία φτιάχνουμε ως εξής: ζεσταίνουμε την κρέμα σε μια κατσαρόλα. Όταν πάει να φουσκώσει, αποσύρουμε και ρίχνουμε επάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομογενοποιούμε, για να έχουμε μια λεία γκανάς.
2018-06-12T13:40:05+00:00