Κέικ με σιμιγδάλι

Υλικά
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 1 λίτρο γάλα
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 1 ποτήρι σιμιγδάλι
  • 900 γραμμάρια κονσέρβα ροδάκινο
  • 20 γραμμάρια ζελατίνη (2 κουταλιές της σούπας)
  • 100 γραμμάρια στρογγυλά μπισκότα
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόνη κακάο
  • Φρούτα ή μαρμελάδα (για τη διασκόσμηση)
Εκτέλεση
  1. Αναμειγνύουμε το σιμιγδάλι με το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς, ώστε να μην καεί. Το αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε το Βιτάμ με τη ζάχαρη και τα αυγά χωριστά.
  2. Προσθέτουμε κουταλιές σιμιγδάλι, ξεχωριστ,ά στο μείγμα που προκύπτει με τους κρόκους αυγών. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το μίξερ. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μέρη και προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας κακάο στο ένα από αυτά.
  3. Καλύπτουμε το κάτω μέρος μιας φόρμας του κέικ (με διάμετρο 23 εκατοστά) με το παντεσπάνι. Βάζουμε το σκούρο σιμιγδάλι πρώτα και, στη συνέχεια, το καλύπτουμε με το πιο ανοιχτό.
  4. Παίρνουμε 1/2 ποτήρι σιρόπι από την κονσέρβα και το ανακατεύουμε με 2 κουταλιές ζελατίνη. Το αφήνουμε για 5 λεπτά.
  5. Βγάζουμε και τα υπόλοιπα ροδάκινα από το σιρόπι τους και τα ανακατεύουμε. Μετά το φούσκωμα, θερμαίνουμε τη ζελατίνη, μέχρι να διαλυθεί, και ανακετεύουμε με τα φρούτα.
  6. Τοποθετούμε το μείγμα με τα ροδάκινα στη φόρμα για κέικ, επάνω από το σιμιγδάλι, και το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει. Σερβίρουμε το έτοιμο κέικ με φρούτα ή μαρμελάδα.
2018-07-23T14:25:42+00:00