Κέικ με ξηρά φρούτα

Υλικά
  • 3 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 50 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα αλεσμένη σε σκόνη
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 1/2 ποτήρια Βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 ποτήρι γάλα
  • Φρέσκος χυμός πορτοκαλιού από 1 πορτοκάλι
  • 1 3/4 ποτήρια με διάφορα ξηρά φρούτα (σταφίδες, βερίκοκα, ανανάς, δαμάσκηνα κλπ.)
  • 1/2 μικρό ποτήρι μπράντυ ή κονιάκ
  • 1 βανίλια
  • Λίγη κανέλα σε σκόνη (προαιρετικά)
  • 2 κουταλιές Βιτάμ κλασικό (για τη φόρμα)
  • Λίγο αλεύρι (για τη φόρμα)
  • Ζάχαρη άχνη (για τη διακόσμηση)
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το Βιτάμ με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα.
  3. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, το γάλα, το ποτό και το χυμό πορτοκαλιού.
  4. Ανακατεύουμε για λίγο στη χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε λίγο–λίγο το αλεύρι με τη βανίλια και την κανέλα.
  5. Ανακατεύουμε καλά, να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  6. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τα ξηρά φρούτα. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  7. Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου.
  8. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το ξεφορμάρουμε. Το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, πριν το σερβίρουμε.
2018-07-23T12:41:24+00:00