Κέικ με ρόδι και Βιτάμ soft

Υλικά
  • 200 γραμμάρια Βιτάμ soft
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 μέτρια αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 50 γραμμάρια χυμός από ρόδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 350 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 κουταλιά της σούπας μπέικινγκ πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Υλικλα για το γλάσο
  • 100 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
  • 60 γραμμάρια Βιτάμ soft
  • 115 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 115 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C αέρα. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το Βιτάμ soft με τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό ή το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Ενδιάμεσα, σταματάμε το μίξερ, παίρνουμε με μία μαρίζ σιλικόνης ό,τι έχει μείνει στα τοιχώματα του κάδου και ξαναχτυπάμε.
  2. Μόλις αφρατέψει και ασπρίσει το μείγμα, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Περιμένουμε να απορροφηθεί το ένα αυγό, για να προσθέσουμε το επόμενο.
  3. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι, το χυμό ρόδι, το εκχύλισμα βανίλιας, 50 γραμμάρια αλεύρι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. Στο υπόλοιπο αλεύρι (300 γραμμάρια) προσθέτουμε το μπέικινγκ πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  5. Βάζουμε το αλεύρι στον κάδο και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία φόρμα (που έχουμε καλύψει με Βιτάμ soft και αλεύρι) για κέικ 22×10 εκατοστών και ισιώνουμε με την κουτάλα την επιφάνειά του.
  6. Ψήνουμε για 1 ώρα. Στην 1 ώρα ελέγχουμε με ένα μαχαίρι ή με μια οδοντογλυφίδα, αν το κέικ έχει ψηθεί. Αν δούμε ότι δεν βγαίνει καθαρή, τότε ψήνουμε λίγο παραπάνω.
  7. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει 5-10 λεπτά, πριν το ξεφορμάρουμε.
  8. Για το γλάσο λευκής σοκολάτας

  9. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη λευκή σοκολάτα με το Βιτάμ Soft και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  10. Έπειτα ανακατεύουμε σε ένα μπολ το φρέσκο τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη και στο τέλος ενσωματώνουμε τη λιωμένη λευκή σοκολάτα.
  11. Αφού ψηθεί, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς. Το κόβουμε στη μέση και παιρνάμε μια λεπτή στρώση από το γλάσο και στη συνέχεια περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας και σερβίρουμε.
2018-07-23T13:01:31+00:00