Κέικ με προζύμι

Υλικά
  • 150 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 2/3 ποτήρι γάλα
  • 1/2 ποτήρι μαγιά
  • 3/4 ποτήρι ζάχαρη
  • 5 κρόκοι αυγών
  • 3 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 3/4 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2/5 του ποτηριού ζάχαρη
Εκτέλεση
  1. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τη μαγιά (ήδη μουσκεμένη σε ζεστό γάλα) και μισό ποτήρι αλεύρι. Το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και, τέλος, ρίχνουμε το λιωμένο Βιτάμ.
  3. Ζυμώνουμε τη ζύμη με το χέρι, μέχρι η επιφάνειά της να γίνει λεία, γυαλιστερή και να ξεκολλάει από το χέρι.
  4. Καλύπτουμε μια ορθογώνια φόρμα, με διαστάσεις 25×35 εκατοστά, με χαρτί ψησίματος. Τοποθετούμε τη ζύμη στη φόρμα, την απλώνουμε ομοιόμορφα και την αφήνουμε να φουσκώσει.
  5. Ανακατεύουμε το  Βιτάμ, το αλεύρι και τη ζάχαρη στο μίξερ. Στη συνέχεια, ζυμώνουμε με τα δάχτυλά μας, για να αποκτήσουμε τρίμματα.
  6. Ψεκάζουμε τη φουσκωμένη ζύμη με τα τρίμματα και ψήνουμε στους 160°C για περίπου 60 λεπτά.
2018-06-12T12:45:17+00:00