Κέικ με μήλα φιρίκια

Υλικά
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 1 λεμόνι (κομμένο στη μέση)
  • 10 ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
  • 2 φακελάκια βανίλια
  • 3 1/2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 αυγά
  • 2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ποτήρι μικρό λικέρ πορτοκαλιού
  • 1/2 κουταλάκι αλεσμένη κανέλα
  • 2 κουταλιές μπέικινγκ πάουντερ
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 κιλό μήλα φιρίκια
Εκτέλεση
  1. Καθαρίζουμς τα μήλα, τα κόβουμε στη μέση και βγάζουμε τους σπόρους. Τα τρίβουμε με το λεμόνι, να μη μαυρίσουν, και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με 1/2 φλιτζάνι νερό, 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και την κανέλα. Σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα, ώσπου να μαλακώσουν.
  2. Αλείφουμε με Βιτάμ και αλευρώνουμε μία φόρμα με σούστα. Στρώνουμε τον πάτο της φόρμας με λαδόχαρτο και το αλείφουμε με Βιτάμ. Όταν κρυώσουν τα μήλα, τα βάζουμε στη φόρμα, με ένα αμύγδαλο στο κέντρο κάθε μήλου.
  3. Χτυπάμε σε μπολ το Βιτάμ με τη ζάχαρη, ώσπου να αφρατέψουν. Ρίχνουμε τα αυγά, τη βανίλια, το λικέρ πορτοκαλιού και το γιαούρτι. Προσθέτουμε το αλεύρι, κοσκινισμένο, με τη μπέικινγκ πάουντερ. Ρίχνουμε το χυλό επάνω στα μήλα και ψήνουμε το κέικ για 50 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 220°C.
2018-07-23T07:51:13+00:00