Κέικ με κρυμμένη καρδιά

Υλικά
  • 200 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 ml γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας μπέικινγκ πάουντερ
  • Λίγο αλάτι
  • Κόκκινο βρώσιμο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 200 γραμμάρια σοκολάτα για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Αλείφουμε με Βιτάμ και αλευρώνουμε μια μακριά ορθογώνια φόρμα (30 εκατοστών περίπου).
  2. Αναμιγνύουμε 200 γραμμάρια Βιτάμ και 200 γραμμάρια ζάχαρη. Προσθέτουμε τα 4 αυγά στο μείγμα ένα-ένα και τα χτυπάμε όλα μαζί.
  3. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε μαζί 300 γραμμάρια αλεύρι, 2 κουταλάκια του γλυκού μπείκινγκ πάουντερ και μία πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε, προσθέτοντας, σταδιακά, 100 ml γάλα.
  4. Χρωματίζουμε το μείγμα ανοιχτό κόκκινο με το βρώσιμο χρώμα ζαχαροπλαστικής (ξεκινάμε, ρίχνοντας μία μικρή ποσότητα και συνεχίζουμε να προσθέτουμε, μέχρι να πετύχουμε το χρώμα που επιθυμούμε).
  5. Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα ψησίματος και ψήνουμε στο φούρνο για 55 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο με ένα ξύλινο καλαμάκι (οδοντογλυφίδα), τρυπώντας το κέικ. Αν βγει καθαρό, σημαίνει ότι είναι έτοιμο. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά και αφαιρούμε τη φόρμα.
  6. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει σε μια σχάρα. Όταν κρυώσει πλήρως, το κόβουμε σε δύο φέτες. Κόβουμε τις φέτες του κέικ σε σχήμα καρδιάς.
  7. Ετοιμάζουμε ξανά το μείγμα του κέικ όπως περιγράφεται στα βήματα 1-3. Ρίχνουμε μικρή ποσότητα στη βάση της προετοιμασμένης φόρμας ψησίματος. Τοποθετούμε τις καρδιές στη σειρά μέσα στο μείγμα. Γεμίζουμε τη φόρμα με το υπόλοιπο μείγμα. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει, όπως και προηγουμένως.
  8. Αν επιθυμούμε, μπορούμε να προσθέσουμε σοκολατένιο γαρνίρισμα. Λιώνουμε 200 γραμμάρια σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί. Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα επάνω στο κρύο κέικ. Κόβουμε το κέικ σε φέτες και σερβίρουμε, απολαμβάνοντας τις καρδιές σε κάθε μπουκιά.
2018-07-23T07:50:26+00:00