Κέικ με καρύδια και μήλα

Υλικά
  • 340 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 170 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 4 ασπράδια αυγών
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλύκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 125 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 100 γραμμάρια ψιλοκομμένα καρύδια
  • 3 μεγάλα ξινόμηλα
  • 50 γραμμάρια σταφίδες
  • 1 φακελάκι βανίλια
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Χτυπάμε το Βιτάμ με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια, έως ότου η ζύμη να είναι αφράτη. Προσθέτουμε τους κρόκους, έναν-έναν κάθε φορά.
  2. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικινγκ πάουντερ και τη σόδα, μέσα στο μείγμα της ζύμης.
  3. Προσθέτουμε τη μαρέγκα αργά. Έπειτα, προσθέτουμε τα μήλα σε κύβους, τα καρύδια και τις σταφίδες. Βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί. Ψήσνουμε στο φούρνο για 30-35 λεπτά.
  4. Μπορούμε να πασπαλίσουμε το κέικ με τη ζάχαρη άχνη ή να το διακοσμήσουμε με καρύδια.
2018-07-23T07:47:55+00:00