Κέικ μαρμπρέ

Υλικά
  • 180 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό σε πλακάκι
  • 280 γραμμάρια αλεύρι φαρινάπ
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • 30 γραμμάρια κακάο
  • 180 ml γάλα
  • 3 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 1 κουταλιά της σούπας πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 1 βανιλέτα
  • 3 κουταλιές της σούπας γάλα
Εκτέλεση
  1. Αφήνουμε το Βιτάμ και τα αυγά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το πέικινγκ πάουντερ.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ το Βιτάμ, να αφρατέψει για 3 λεπτά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 4-5 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, το ξύσμα, τη βανιλέτα, το γάλα, το κονιάκ και, σταδιακά, το αλεύρι. Κατόπιν, χωρίζουμε το μίγμα σε δύο μέρη και, στο ένα, ενσωματώνουμε το κακάο και τις 3 κουταλιές γάλα.
  5. Αλείφουμε μια αντικολλητική φόρμα με Βιτάμ και ρίχνουμε, εναλλάξ, κουταλιές από τα δύο μείγματα.
  6. Ψήνουμε για 50 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 175°C.
2018-06-12T11:39:00+00:00