Κέικ κολοκύθας

Υλικά
  • 8 μεγάλα αυγά
  • 500 γραμμάρια ζάχαρη
  • 350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • Βιτάμ κλασικό (για τη φόρμα του κέικ)
  • Τριμμένη φρυγανιά (για τη φόρμα του κέικ)
  • 500 γραμμάρια μαρμελάδα
  • 2 συσκευασίες πουτίγκα
  • 1 λίτρο γάλα
  • 400 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • Κίτρινο και κόκκινο χρώμα ζαχαρολαστικής
  • Μπάρες σοκολάτας
  • Πράσινα ζελέ
  • Μπισκότα σοκολάτας
  • Στυλό σοκολάτας (ή κορνέ γεμισμένο με λιωμένη σοκολάτα)
Εκτέλεση
  1. Ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ και τα ανακατεύουμε όλα καλά.
  2. Ετοιμάζουμε 2 μεσαίου μεγέθους φόρμες για κέικ (τη μία με τρύπα στη μέση) με διάμετρο 24 εκατοστά. Αλείφουμε τον πάτο τους με Βιτάμ και τις αλευρώνουμε. Ρίχνουμε το μείγμα στις φόρμες για κέικ και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά στους 170°C.
  3. Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Βράζουμε το μισό γάλα. Προσθέτουμε λίγο χρώμα,  για να χρωματίσουμε το γάλα πορτοκαλί. Ανακατεύουμε το υπόλοιπο γάλα με τη σκόνη πουτίγκας και το ρίχνουμε στο βραστό γάλα. Ανακατεύουμε, έτσι ώστε το μείγμσ να μην καεί. Το αφήνουμε να κρυώσει. Ανακατεύουμε το κρύο μείγμα με το μαλακό Βιτάμ και το χωρίζουμε σε 2 μέρη.
  4. Κόβουμε τα ψημένα παντεσπάνια σταυρωτά. Καλύπτουμε κάθε έναν από τους δίσκους με μαρμελάδα και τη γέμιση. Τα ενώνουμε.
  5. Σχηματίζουμε το κέικ με τη γέμιση σε σχήμα κολοκύθας, κόβοντας κομμάτια του από την κορυφή και τον πάτο. Τα κομμάτια που περισσεύουν  τα βάζουμε στην κορυφή του κέικ, όπου ήταν η τρύπα της φόρμας.
  6. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια του κέικ με το δεύτερο μέρος της γέμισης και την κάνουμε επίπεδη. Χρησιμοποιούμε το στυλό σοκολάτας ή το κορνέ, για να σχεδιάσουμε ένα αστείο πρόσωπο στο κέικ. Χρησιμοποιούμε τα μπισκότα, έτσι ώστε να σχηματίσουμε τα μάτια, τη μύτη και τα δόντια. Κάνουμε την ουρά της κολοκύθας με τη σοκολατένια μπάρα και τα φύλλα με ζελέ.
2018-07-23T07:35:06+00:00