Κέικ καρύδα γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού

Υλικά
  • 220 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 140 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • 150 γραμμάρια Βιτάμ με έλαιο καρύδας και αμυγδάλου
  • 3 αυγά
  • 100 γραμμάρια γάλα
  • 170 γραμμάρια καρύδα τριμμένη
  • Λίγο αλάτι
  • 3 βανίλιες
  • 100 γραμμάρια πραλίνα φουντουκιού
  • 1 κουταλιά της σούπας πολύχρωμη τρούφα (για το food styling)
  • 1 κουταλιά της σούπας πραλίνα φουντουκιού (για το food styling)
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C αέρα.
  2. Βουτυρώνουμε με Βιτάμ και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ 10×23 εκατοστών και την αφήνουμε στην άκρη.
  3. Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια. Βάζουμε τα ασπράδια στο μίξερ και τα χτυπάμε με το σύρμα, μαζί με το αλάτι, για να γίνουν μαρέγκα. Τα αφήνουμε στην άκρη σε ένα μπολ.
  4. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τους κρόκους και τους χτυπάμε με τη ζάχαρη, μέχρι να κρεμώσουν.
  5. Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Για μεγαλύτερη ευκολία, το βάζουμε σε ένα μπολ και το χτυπάμε με τον αυγοδάρτη, για να εξαφανίσουμε τυχόν σβόλους.
  6. Αφού ασπρίσει και φουσκώσει η κρέμα των κρόκων, ρίχνουμε το γάλα, το αλεύρι, τις βανίλιες και την τριμμένη καρύδα.
  7. Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το Βιτάμ με έλαιο καρύδας και αμυγδάλου και το προσθέτουμε στο μείγμα.
  8. Με μια σπάτουλα διπλώνουμε στο μείγμα και τη μαρέγκα, σταδιακά, ανακατεύοντας απαλά, για να παραμείνει αφράτο.
  9. Βάζουμε το μισό μείγμα στη φόρμα και προσθέτουμε κατά μήκος την πραλίνα φουντουκιού.
  10. Προσθέτουμε το υπόλοιπο κέικ και ψήνουμε για 45 λεπτά.Το αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσει και, μετά, το βγάζουμε από τη φόρμα.
  11. Απλώνουμε πραλίνα φουντουκιού στην επιφάνεια του και διακοσμούμε με την τρούφα.
2018-07-25T10:16:28+00:00