Κέικ Καρπαθίων

Υλικά
  • 1 ποτήρι νερό
  • 170 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 5 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 1 λίτρο γάλα
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • 5 κρόκοι αυγών
  • 170 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • Ζάχαρη άχνη (για το πασπάλισμα)
Εκτέλεση
  1. Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Ρίχνουμε νερό στην κατσαρόλα, προσθέτουμε 125 γραμμάρια Βιτάμ και αλάτι. Το αφήνουμε να βράσει. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ στο βραστό μείγμα και το ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι η ζύμη να γίνει γυαλιστερή και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  2. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Όταν κρυώσει ελαφρώς, προσθέτουμε τα αυγά, ξεχωριστά, και ανακατεύουμε συνεχώς.
  3. Αλείφουμε δύο πανομοιότυπες φόρμες διαμέτρου 22×27 εκατοστών με Βιτάμ και τις καλύπτουμε με ένα λεπτό στρώμα  ζύμης. Τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά στους 200°C. Δεν ανοίγουμε το φούρνο για τα πρώτα 15 λεπτά του ψησίματος, γιατί η πίτα θα πέσει.
  4. Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Βράζουμε τα 3/4 του λίτρου γάλα με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε τους κρόκους αυγών με το αλεύρι και το υπόλοιπο γάλα σε ένα ξεχωριστό μπολ. Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών στο βραστό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Αφήνουμε το βρασμένο μείγμα να κρυώσει.
  5. Αναμειγνύουμε το μαλακό Βιτάμ, προσθέτοντας σταδιακά το κρύο μείγμα.
  6. Το έτοιμο μείγμα το απλώνουμε στο μισό του κέικ και το καλύπτουμε με το δεύτερο μισό. Πιέζουμε προς τα κάτω, ελαφρά, και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη, πριν το σερβίρουμε.
2018-07-23T07:33:21+00:00